Skip to content

Welke financier?

De mkb-financieringsmarkt is volop in ontwikkeling en de afgelopen jaren zijn er tal van nieuwe financieringsvormen en aanbieders op de markt bijgekomen. Deze financiers spelen een steeds belangrijker rol in het Nederlandse financieringslandschap en zijn in toenemende mate de financieringsbron voor mkb-ondernemers. Zoek je financiering? Kijk en ga dan voor een passende financiering naar een financier met het Keurmerk Erkend MKB Financier.
Logo Erkend MKB Financier

Ga voor een erkend mkb-financier

De mkb-financiers die voldoen aan de hoogste eisen voor passend en verantwoord financieren aan ondernemers komen in aanmerking voor het Keurmerk Erkend MKB Financier. Zij krijgen het keurmerk na hun aanmelding en een succesvolle audit van een onafhankelijke deskundige. Bij de audit  wordt o.a. uitgegaan van de eisen die zijn vastgelegd in de Gedragscode Erkend MKB Financier. Er zijn op dit moment 14 erkende mkb-financiers die voldoen aan het keurmerk en waar ondernemers terecht kunnen voor een passende financiering.

Deskundig, professioneel en meer

Financiers met het keurmerk zijn deskundig en professioneel. Hun bedrijfsprocessen worden getest en om het jaar beoordeeld. Ook wordt er gekeken naar de degelijkheid van de organisatie, transparantie in rentetarieven, actieve provisietransparantie, niet misleidende communicatie, interne klachtenprocedure, passende zekerheden en of ze zijn aangesloten bij het onafhankelijke van klachtenloket Kifid. Ook staan de erkende financiers voor een betere toegang en ontwikkeling van de mkb-financieringsmarkt.

Gedragscode

De hele gedragscode Erkend MKB Financier is als pdf beschikbaar en
hier te downloaden

Een erkend mkb-financier is:

  • Deskundig
  • Professioneel
  • Transparant
  • Betrouwbaar

15 mkb-financiers met keurmerk

Keurmerk Erkend MKB Financier

De onderstaande mkb-financiers voldoen aan het keurmerk. Voor de website van de erkende financier klik je op het logo.

Yeaz!
PIN Voorschot
Startgreen Capital, Oneplanetcrowd
Mogelijk Vastgoedfinancieringen
II//TP24
FreelanceFactoring
VOOR DE GROEI
NLInvesteert
Svea Finans
Voldaan
Qredits
NPEX
Geldvoorelkaar
Collin Crowdfund

Crowdfunding, Microfinanciering, Direct Lending, Factoring, Vastgoedfinanciering. Welke financier en financieringsvorm past bij jouw onderneming?